Energetikai beruházás keretében újult meg az iskola és a közös Önkormányzati hivatal Pákán

Páka Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Operatív Program „Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése” című konstrukcióra. A „Páka Község Önkormányzat közfeladatokat ellátó épületeinek (polgármesteri hivatal, általános iskola) energetikai korszerűsítése” című projekt megvalósítására 149 962 100 Ft támogatást nyert el a tulajdonos önkormányzat.

A fejlesztés fő célja az energiahatékonyságra és energiatakarékosságra fektetve a fő hangsúlyt két önkormányzati épület homlokzati- és zárófödémének hő- illetve vízszigetelésének megoldása, illetve a külső nyílászárók cseréje volt. A hatályos jogszabályoknak megfelelő energiaracionalizálási beruházással jelentősen csökken az intézmények energiafelhasználása, és ezáltal csökkennek az energia- és fenntartási költségek.

MEGHÍVÓ

 
Páka Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt 2015. december 11-én, 13 órára a felújított Pákai Öveges József Általános Iskola és a Pákai Közös Önkormányzati Hivatal épületének ünnepélyes átadására.
 
Köszöntő: Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő Lukács Tibor, Páka község polgármestere Az épületet megáldja Kiss László, esperes.
 
A programot színesítő kulturális műsorban közreműködnek a Pákai Öveges József Általános Iskola és novai tagintézményének tanulói.
Köszöntő a Pákai Közös Önkormányzati Hivatal épületénél Köszöntőt mond dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke. A hivatal épületét megáldja Kiss László, esperes.
Állófogadás a Művelődési Házban.
 

Az Öveges József Általános Iskola és az öt település közös önkormányzati hivatal feladatait ellátó hivatal épületénél is sikeresen befejeződtek az energiaracionalizálást célzó, külső felújítási munkák. A közigazgatási feladatokat közösen ellátó hivatal épülete 1974-ben, a Páka, Csömödér és Nova körzetében fekvő 9 településről érkező iskolások oktatásának helyt adó Pákai Öveges József Általános Iskola 1979-ben épült. Mindkét épület állapota, elsősorban a nyílászárókat tekintve régóta indokolta a felújítást, de a homlokzatok szigetelése és a födémek víz- és hőszigetelésének megoldása is fontos feladat az épületenergetikai mutatóinak javításában. Az energetikai rekonstrukció az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával valósulhat meg. Mindkét épület esetében a homlokzati- és zárófödémének hő- illetve vízszigetelését oldották meg, illetve a külső nyílászárók cserélték. A hatályos jogszabályoknak megfelelő energiaracionalizálási beruházással jelentősen csökken az intézmények energiafelhasználása, és ezáltal csökkenek az energia- és fenntartási költségek.

A megújult épületeket december elején adják át ünnepélyes keretek között.

Jól halad a településen szeptember közepén indult energetikai beruházás. Az iskola épületenergetikai felújításának nagy része már megvalósult, több homlokzat szigetelése már teljes egészében befejeződött és megtörténtek a nyílászáró cserék is. A födém vízszigetelési munkái is jól haladnak, az elkészült homlokzati részeken már a színezés is megtörtént. A jól ütemezett feladatoknak köszönhetően, a tervek szerint elindult a közös önkormányzati hivatal felújítása is, ahol elkezdték a homlokzat és a födém szigetelést, amit nemsokára a nyílászárók cseréje követ. A felújítás zárásaként az önkormányzati hivatal is teljesen új homlokzatszínt kap. Az előzetes ütemezés szerint a felújítási munkálatok november második felében zárulnak.

2015. szeptember 18-án a sikeres munkaterület átadással elkezdődött Pákán az iskola és a közös önkormányzati hivatal felújítása. A két intézmény felújítására Páka Község Önkormányzata pályázati forrást nyert a Páka Község Önkormányzat közfeladatokat ellátó épületeinek (polgármesteri hivatal, általános iskola) energetikai korszerűsítése” című KEOP-5.7.0/15-2015-00137 azonosító számú projekt támogatásának köszönhetően.

A pályázat célja, az energiahatékonyságra és energiatakarékosságra fektetve a fő hangsúlyt két önkormányzati épület homlokzati- és zárófödémének hő- illetve vízszigetelésének megoldása, illetve a külső nyílászárók cseréje.

A munkák az iskola épületénél kezdődtek el, amelyet a kivitelező LE-KO Kft. alvállalkozója először felállványozott, körbekerítette az építési területet majd előkészítette a szigetelési munkákat. A födém és a homlokzat szigetelése párhuzamosan indult el. A nyílászárók cseréje pedig szakaszosan, a beépítendő ablakok, ajtók megérkezése után történik. A felújítás során az iskola folyamatosan működik, az intézmény vezetése és a kivitelező folyamatosan egyezteti az aktuális feladatokat és az intézmény részéről szükséges szervezési feladatokat.

A közös önkormányzati hivatal épületének felújítása az iskola felújítás nagyobb részének elvégzése után indul, mivel az épület felülete sokkal kisebb. A kivitelező a sikeres és határidőben történő felújítás érdekében szoros ütemezéssel szervezi a feladatokat.